Pengikut

Rabu, 23 Disember 2009

THE LOSS OF F-5E ENGINE: DOES AL-MAUNAH COME BACK?

Assalamualaikum.
isu kehilangan Enjin pesawat tempur F-5E milik TUDM yang bernilai RM50 juta terus diperkatakan. Bukan SATU, tapi DUA..
' Perkara serius kata Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail. Dia akan berusaha bersungguh2 untuk membongkar segalanya dan berusaha habis-habisan bagi menyelesaikan kes ini.rujuk sini

Soalnya adakah kehilangan ini ada hubung kait dengan geng Al-maunah yg terbukti hebat mencilok ribuan senjata dikem tentera sedikit waktu dahulu?
mungkin Tan Sri Abdul Gani Patail patut menyelidik kembali adakah geng Al-Maunah dulu ada yg terlepas bebas? serba mungkin.

Berasaskan kenyataan Peguam Negara, kes ini menjadi semakin rumit kerana membabitkan pelbagai agensi seperti kementerian, agensi pengangkutan dan penghantaran, rangkaian keselamatan dan syarikat yang membaik pulih enjin. Oleh kerana Peguam Negara dah berjanji akan menyiasat sepenuhnya maka kita rakyat yg akur dan patuh kena la pakat tunggu je la sapa yg kena.


Rakyat pastinya mengharapkan Penjenayah,merangkap pencuri,pengkhianat dan penderhaka kepada negara ini tidak terlepas bebas dan bersuka ria dengan hasil jualan enjin yg sukar nak didapati dipasaran. kalu tengok kat muka hadapan Sinar Harian hari ini, Menteri Pertahanan Zahid Hamidi berkata mereka yang terlibat dalam kehilangan ini adalah penderhaka. Kata beliau mereka bukan sekadar pencuri tetapi pengkhianat dan penderhaka kepada negara.


Jgn pula lepas ini keluar la pulak berita " bukan dua, tapi banyak lagi yg hilang,hingga tak mampu nak siasat. Naya 1 Malaysia.Mudahan tidak begitu.

Jual kopi Radix dengan minyak but2 lagi ok.walau untungnya tak la sebanyak macam jual enjin F-5E, tapi Halalan thoiyiba... gempur jgn tak gempur.
sekian, wassalam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan