Pengikut

Sabtu, 14 Januari 2012

HAMPANYA LAWAN LEE CHONG WEI

Keputusan Perlawanan Badminton membabitkan Datuk Lee Chong Wei Vs Chen Long:

Set Pertama Lee Chong Wei menang 21-18.
Set Kedua Cheng Long menang 21-17
Set Ketiga Lee Chong Wei menang 21-13

Khamis, 12 Januari 2012

KABINET TANGGUH? APA PASAL?!!

Sapa yang berangan-angan nak tukar kereta atau nak tukar sport rim baru kenalah tangguhkan dulu impian tu jika gaji dulu tak berapa nak cukup.
Kena tunggu sampailah SBPA dilaksanakan setelah ianya dikaji dengan lebih mendalam...

Apa pun petang ni dapat tau la apa natijah dari pertemuan Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) yang sedang mengadakan mesyuarat bersama Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Mohd Sidek Hassan berkaitan isu keputusan kerajaan memutuskan untuk menangguhkan pelaksanaan sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA).

Nak tau lebih lanjut baca kat SINI

KUKU BESI AKAN TUMBANG JUA AKHIRNYA..

Hebat mana sekalipun kerajaan yang pernah ada dalam sejarah,
semuanya tumbang.
Zalim lagi la cepat tumbang...tunggulah saat dan ketikanya...


Presiden Syria mahu hapus kumpulan penentang kerajaan di negara itu

DAMSYIK: Presiden Syria, Bashar Assad, berikrar menggunakan 'tangan besi' (kekerasan) untuk menghapuskan apa yang disifatkan sebagai pengganas dan pengkhianat di belakang kebangkitan selama 10 bulan di negara itu yang mengakibatkan ribuan rakyat sudah kehilangan nyawa.
Dalam ucapan pertamanya sejak Jun, Assad menunjukkan keyakinan tinggi untuk berdepan dengan kebangkitan di negara itu tetapi pembangkang menyifatkan ucapan semalam sebagai kata-kata pemimpin yang sudah kehilangan taring.
Assad yang berulang kali mengulangi dakwaan mengenai konspirasi Barat dan pengganas yang mencetus kebangkitan, bukannya penunjuk perasaan secara aman yang mahu mengubah negara.

“Kita tidak akan berlembut dengan mereka yang bekerja dengan orang asing menentang negara. Siapa yang berada di tengah adalah pengkhianat. Tiada pilihan,” kata Assad dalam ucapan dua jam di dewan persidangan Universiti Damsyik yang penuh dengan penyokongnya.

Konflik di Syria memasuki fasa kemuncak apabila ada tentera berpaling tadah dan sesetengah anggota pembangkang mengacukan senjata terhadap kerajaan.

Rejim itu, sebaliknya mempergiatkan serangan berdarah ketenteraannya dan pegawai Pertubuhan Bangsa bangsa Bersatu (PBB) berkata kelmarin kira-kira 400 orang terbunuh sejak tiga minggu kebelakangan ini, selain tambahan anggaran PBB sebelum ini 5,000 mati sejak Mac tahun lalu.
Sejak 23 Disember, letupan misteri melanda ibu negara, membunuh ramai rakyat tetapi tidak jelas pihak mana di belakang pengeboman itu yang regim itu berkata ia adalah pengeboman bunuh diri.

Rejim menyalahkan pengganas kerana letupan itu dan berkata mereka membuktikan Syria sedang bertempur dengan kumpulan bersenjata, tetapi pihak pembangkang menuduh pasukan setia regim melancarkan serangan untuk menghapuskan kebangkitan. – AP
SUMBER : SINI

Rabu, 11 Januari 2012

MEMALUKAN!!! APA KOMEN DEWAN ULAMA PAS?

Aku dah tengok video tentang wanita yg dok nyanyi2 dan bersorak-sorak tu..
Bagi aku amat tidak wajar melebih-lebih.
Seolah tidak ingat tentang adab dan akhlak.
Bahkan ianya memang /telah mengundang fitnah.
Kesannya besar.
Video ini akan disiarkan kat serata tempat. Akan diusung ke kampung2, felda, dan dalam hutan pun akan ditayangkan jika ianya memberi manafaat pada pihak yang tahu ambil peluang dari kesilapan pihak yang melaungkan kemuliaan Islam dan Akhlaknya.
Jangan lebih kurang sama je dengan puak yg tak ambil kisah tentang hukum.
Sebagai genarasi yg akan menggantikan wanita UMNO, Golongan yang terleka dengan kemenangan menjadi lupa dan alpa seketika.
Geng yang tak tahu hukum dan tak endah tentang soal hukum tu lantak dia orangla..
Ni sebab golongan yang nak bimbing manusia kenal kebenaran dan menolak kezaliman kenalah berbeza dengan ahli maksiat dan ahli yang tak kenal dosa dan pahala..
Apapun tunggu komen Dewan Ulama PAS..
Tapi belum sempat Ulama bagi pandangan dah ada yang bagi jawapan.. kat SINI
Kita pakat fikir pastu rujuk ahli ilmu dan asas panduan semua manusia..
Jika salah bertaubatlah dan betulkan... Usahlah menyokong mana-mana yang ada unsur cenderung pada kezaliman. Apa makna Zalim?
Cenderung pun tak boleh, tambahan sokong!!!

Harakah kena pi tanya segera dan siarkan segera...

TUAN GURU HJ HADI BAGI PENJELASAN...

“Wahai tuan-tuan !, Saya telah dipilih menjadi pemimpin kamu, pada hal saya bukanlah orang yang terbaik di kalangan kamu. Sekiranya saya berlaku baik tolonglah saya, sekiranya saya melakukan kesilapan perbetulkan saya, benar adalah amanah, bohong adalah khianat “.
Ini ucapan sulung Khalifah Abu Bakar RA setelah dipilih menjadi Khalifah selepas wafatnya Rasulullah S.A.W.


Baca kat bawah ni :

Media dan pilihan raya adil

Tuan Guru Abdul Hadi Awang,

Demokrasi adalah hak rakyat untuk menjadi hakim dalam sistem politik moden, sebagai satu proses untuk memilih kepimpinan mereka. Terminologi akar umbi “dēmokratía” yang berasal dari bahasa Greek ini memberi maksud – “rule by the people” atau “pemerintahan oleh rakyat”. Pemahaman terhadap maksud demokrasi ini yang pada pandangan Barat tidak mempunyai kaitan dengan Tuhan Yang maha Pencipta, telah diperkembangkan dan disuntik roh hubungan manusia-Tuhan menerusi pandangan para sarjana Islam dalam bentuk penulisan di sepanjang zaman kegemilangan Islam. Antaranya kitab-kitab hasil karangan para ulama Islam dalam aspek politik seperti karya tersohor Muqaddimah karangan Ibnu Khaldun (1332-1406 M), Al Mawardi (972-1058 M), Al Ghazali (1058 - 1111M), Imam Al Haramain Al Juwayni (1028 -1085M ), Ibnu Taimiyyah (1263 -1328M), Ibn Qayyim al-Jawziyyah (1292-1350M) dan lain-lainnya yang turut diterjemahkan ke dalam bahasa Eropah. Encyclopaedia Britannica (15th ed.,Vol.9, p.148) antaranya memuatkan testimoni ahli sejarah British, Arnold J.Toynbee, memperakukan bahawa karya Muqaddimah adalah “membicarakan aspek falsafah sejarah yang paling hebat pernah ditulis oleh sesiapa di sepanjang zaman”.

Seterusnya kat SINI

Isnin, 9 Januari 2012

MIMPI PUN TAK BOLEH!!!

Abg Asan tak salah.
Cuma dia tidak menjangka sampai begitu sekali kesannya.
Begini kisahnya :
Satu pagi yang bening, Abg Asan terjaga dari tidurnya yang panjang. Dari pagi dia terus tersenyum hingga ke petang.
Isterinya pun hairan bercampur pelik.
Abg ni kenapa? soal isterinya.
Takde apalah, cuma abg bermimpi malam tadi...
Mimpi apanya sampai senyum meleret-leret tu? cuba cerita kat ayang ni haa.. tanya isterinya inginkan kepastian.
Malam tadi abg mimpi kawin dua..hahahaha ketawa abg Abg Asan sambil mencuit pipi isterinya.
Isterinya lantas melenting, Abg jangan cari pasal!!! abg ni saja nak sakitkan hati ayang, macam takde mimpi lain!!
Aitt, mimpi pun tak boleh?!!! Abg Asan memang betul-betul terkasima...

*gambar hiasan

ANWAR, SAIFUL DAN HASAN...

Kedua-dua pemimpin utama PAS, Mursyidul Am, TG Nik Abdul Aziz dan Presiden, TG Haji Abdul Hadi Awang turut hadir. Sia, sia je depa ni hadir ujar Hasan Ali..Hehe
Akhirnya..
Kes dah menang.
Jangan terkena macam kes kat perak dulu dah la..
Nizar dah terkena dulu...
Soalnya dimana Saiful?

Ahad, 8 Januari 2012

MEMANG BENAR...DIA TAK TERCALON LAGI...

Terkini..
Nak tengok video kat SINI
Memang sah dia tidak lagi menjadi calon mewakili PAS pada pilihanraya akan datang...
Kalau calon untuk parti lain atau parti bebas sebebasnya, Wallahu a'lam..
Dihabarkan sebulat suara setuju dengan tindakan yang telah diambil.

Khabarnya kat SINI