Pengikut

Sabtu, 20 Mac 2010

ALANGKAH HEBATNYA CIPTAAN ALLAH!!!-kala jengking

Subhanallah!!!, Apabila kita melihat tanda2 kekuasaan dan kebesaran Allah, kita memuji Allah sentiasa. Betapa setiap makhluk yg Allah cipta mempunyai pelbagai ciri2 yg berbeza cara ia membiak. Saksikan bagaimana kala jengking bertelur dan dimanakah ia menyimpan telurnya.
Kemudian bagaimana telur itu menetas satu persatu...


Maha suci Allah yg menciptakan sesuatu tidak sia-sia. Allahu Akbar!!!

Khamis, 18 Mac 2010

KATAK: ANTARA SUCI DAN UNTUNG

Dalam dunia yg fana ini, kita akan dapati macam-macam feel wujud. Kita khususkan pada sikap manusia terhadap makhluk yg bernama katak.
Ada yang suka katak,
ada yg cukup fobia dan teramat geli pada katak,
ada yg sekejap suka dan sekejap menyampah dengan katak dan tabiat suka melompatnya.
Ada juga yg memjadikan katak sumber inspirasi bagi menjana pendapatan.
#ini bukan katak sebenar yg suka melompat

Bagi yg cerdik dan bijak menafaatkan keadaan, pasti banyak keuntungan yg bakal diperolehi. Samada yg suka atau meluat tersangat-sangat dengan katak atau perangai katak...

Soalnya, adakah keuntungan yg ingin dicari itu sekadar di dunia cuma?
Pakat pandang dan muhasabahlah...

DIA MEMAKSA, AKU TIADA DAYA...

Pondan kerana terpaksa, dipaksa, memaksa atau rela?
Lelaki pondan kita dah pernah tengok aksi mereka.
Mari kita buat perbandingan...

Bagi binatang ini dia tak pernah dilahirkan sebagai pondan dan tidak rela melakukan aksi mcm pondan.
Tapi oleh kerna dipaksa maka dia terpaksalah berkeadaan begini.
Tiada daya dia nak melawan bossnya.
Apatah lagi Bosnya pula tidak tahu hukum halal dan haram. Makin sukarlah ia nak berhadapan dengan bossnya yg terlebih jahil darinya...

Kesimpulannya :Memang lebih teruk dari binatang...

Selasa, 16 Mac 2010

NI BUKAN KEMUNCUP...

Assalamualaikum.

Ungkapan "Bagaikan menanggung biawak hidup" dah selalu kita dengar.
Yang tak pernah kita dengar dan tak pernah kita tengok ialah, "Bagaikan mendukung badak hidup".

Memang sukar dan penat. Selagi badak tu tak melompat keluar, selagi itulah masalah tidak akan selesai...
Nak buat macam mana kalau dah silap pilih.
Kenalah menanggung beban dan ianya bukan lagi kemuncup dlm perjuangan...
Ianya mungkin DOGAAN!!!

BAGAIKAN ANGIN YG BERLALU...


Tidak tersentuhkah kita melihat gambar ini...sama2lah kita menghayati terjemahan drpd intipati coretan terhdp gambar-gambar ini...
berapa banyakkah telinga yg perlu dimiliki oleh seorang insan untuk mendengar tangisan mereka...
berapa banyak nyawakah yg perlu terkorban untuk kita menyedari betapa banyaknya manusia yg telah telah pergi...
berapa ramaikah manusia perlu wujud sebelum mereka diberi peluang utk bebas...

dan berapa kalikah seorg insan itu boleh menggelengkan kepalanya dan berpura-pura tidak melihat seolah tidak pernah meyaksikan semua ini....

jawapannya:Saudaraku,ia bagaikan angin berlalu yg bertiup...
Ya... tiada jawapan yang pasti...

Isnin, 15 Mac 2010

MASIH NAK BANTU MEREKA?

Ramai dok kata yg melayu mudah lupa.
Patut sampai sekarang masih lagi mengharap pada keadilan Yahudi.
Makin ramai yg masih percaya keikhlasan Yahudi.
Tapi lupa tentang darah ummat Islam yg telah dibunuh meraka.
Bukan hanya dulu,tapi kini jua... Bagi Yahudi, pembunuhan ini adalah suatu kemuliaan.
Yang hinanya Ummat ini masih dok menyembah Dajjal kerna kepentingan duniawi...
Lihatlah wajah2 keperitan dan penderitaan yg mereka alami dulu kini dan akan datang...


Masih lagi menjadi membeli setia rokok2 syarikat yahudi. Macam mana nak tegakkan daulah Islamiah jika hawa nafsu sendiri masih lagi tak mampu nak ditundukkan.

Asal perut kenyang, asal usus berisi, lantak la nak makan kat mana pun, janji kenyang perut...sapa yg punya tokey dah tahu, tapi saja buat2 tak tahu, nie sebab perut punya pasal...
Apalah lagi daya yg ada?

Ahad, 14 Mac 2010

RAHSIA DALAM RAHSIA...

Asalnya rahsia, tapi dah tak jadi Rahsia, sebab ramai yg dah tahu.
Walaupun begitu, sokongan pada mereka oleh negara-negara tertentu tetap tidak berubah. Negara Arab pun menjadi penyokong golongan ini.

Macam sebahagian besar dari ummat Islam, masih lagi membela menyokong dan membina kekuatan ekonomi yahudi...

Tahukah Anda 32 Perkara Rahsia Israel Disembunyikan.. Apa Dia?

1. Selain bangsa yahudi, dilarang membeli atau menyewa tanah di Israel?

2. Setiap bangsa yahudi yang ada di setiap negara di seluruh dunia menjadi warga Negara Israel secara otomatik? Sementara warga Palestin yang lahir di tanah negerinya sendiri sejak puluhan abad yang lalu terus diusir k eluar Palestin?

3. Penduduk Palestin yang menetap di kawasan Israel mesti guna kendaraan dengan cat dan warna khusus untuk membedakan antara bansa yahudi dan bukan yahudi?

4. Jerusalem bahagian timur, Tebing Barat, Gaza dan dataran tinggi Golan dianggap oleh masyarakat internasional khususnya barat dan AS sebagai kawasan yang dijajah Israel dan bukan merupakan sebahagian dari Israel? Mereka akui itu.

5. Israel mengkhaskan 85% air bersih hanya untuk kaum yahudi dan membahagikan 15% bakinya untuk seluruh penduduk Palestin yang menetap di kawasan Israel? Secara realiti, Israel memiliki 85% air bersih hanya untuk 400 penduduk yahudi di Hebron, sementara hanya15% kepada 120 ribu penduduk Palestin di daerah itu?

6. AS memperuntukkan 5 juta US$ dari hasil cukainya setiap tahun untuk menyumbang kapada Israel?

7. AS terus memberikan bantuan tentera kepada Israel sebanyak 1.8 juta US$ setiap tahun? Jumlah sebesar itu sama dengan sumbangan AS kepada seluruh negara di benua benua Afrika?

8. Israel juga menunggu bantuan perang tambahan sebesar 4 juta US$ dari AS terdiri dari pesawat tempur F 16, Apache dan Blackhawk? Kerana AS merupakan Negara utama bagi Israel, maka ia wajib memberikan semua keutamaan yang diminta Israel untuk menjamin eksistensinya.

9. Pemerintah AS telah menekan Konggres tentang pelanggaran Israel dalam penggunaan senjata yang mereka sumbangkan? Khususnya pada tahun 1978, 1979 dan tahun 1982 pada perang di Lebanon dan penggunaan senjata nuklier pada tahun 1981.

10. Israel adalah satu-satunya Negara di Timur Tengah yang menolak menandatangani larangan pengembangan senjata nuklier? Juga menolak Team Investigasi PBB untuk memeriksa tempat persembunyian nukliernya?

11. Sebelum berdirinya Israel pada tahun 1948, Israel sudah memiliki kilang pengembangan senjata nuklier?

12. Pegawai Tinggi Israel di Jabatan Perang mengakui secara terang-terangan bahawa tentera Israel membunuh semua tahanan perang Palestin tanpa proses pengadilan?

13. Israel telah meledakkan tempat kediaman Diplomat AS dan menyerang kapal perang Amerika Liberty di perairan internasional pada tahun 1967? Walaupun serangan itu mengorbankan 33 tentera AS dan melukai 177 lainnya, tetapi AS sama sekali tidak melakukan tindakan bals apapun terhadap Israel? Hanya dengan alasan bahawa tentara Israel salah sasaran? Bayangkan kalau serangan itu dilakukan oleh Negara Islam?

14. Israel merupakan Negara yang paling banyak mengabaikan resolusi PBB? Jumlah resolusi yang diabaikan oleh Israel mencapai 69 buah. Bayangkan seandainya satu Negara Islam mengabaikan 1 resolusi PBB, apa yang akan dilakukan oleh AS?
#-Jangan sokong yahudi!!!-jerit tentera ini

15. Pemerintah Israel menggunakan sistem politik konservasi terhadap identiti yahudi agar tetap menjadi warga Negara itu?

16. Mahkamah Agung Israel telah menetapkan Perdana Menteri Ariel Sharon sebagai tertuduh dalam kes pembantaian Shabra dan Syatilla pada 16 September 1982 di Lebanon yang mengorbankan lebih dari 1000 orang Palestin terdiri dari anak-anak, wanita dan orang tua?

17. Pada 20 Mei 1990, seorang tentera Israel menyuruh para buruh Palestin yang sedang menunggu bus di sebuah halte untuk duduk berbaris di atas tanah, setelah itu ia menembak mereka dari jarak setengah meter? Bahkan pemerintah Israel menyatakan tentera itu tidak bersalah dan mendapat penghargaan khusus dari pemerintah Israel?

18. Sampai tahun 1988, semua kilang dan pejabat di Israel hanya boleh tempek keterangan peluang kerja dengan perkataan: "peluang kerja hanya untuk kaum yahudi sahaja", "dikehendaki seorang pekerja dengan syarat bangsa yahudi"?

19. Jabatan Luar Negeri Israel membayar 6 perusahaan media AS untuk mewujudkan imej positif Israel kepada masyarakat AS dan Eropah?

20. Sharon pernah mengajak Partai Radikal Molodeit untuk menjadi tunjang utama dalam kabinetnya? Padahal partai itu berideologi radikal dengan persepsi pokok untuk membersihkan Israel dari non ras yahudi dan pengusiran secara paksa seluruh warga Palestin dari Israel?

21. Perdana Menteri Israel pertama David ben Gorion sepakat dengan langkah pengusiran secara paksa seluruh ras Arab dari Israel?

22. Tahukah anda bahawa Rahib besar di Israel Ofadya Yosef yang juga pendiri Partai Syas (partai terbesar ketiga di Israel) mendukung aksi militer Israel untuk menghapuskan warga Palestin? Bahkan ia mengeluarkan fatwa radikal pada hari raya paskah yang lalu dalam wawancaranya di sebuah jaringan radio terbesar di Israel:

Iaitu, "Tuhan akan membalas semua kejahatan warga Arab, Tuhan akan menghancurkan keturunannya, menghabis dan menghancurkan tanahnya, serta Tuhan akan membalas mereka dengan siksaan yang pedih. Sebab itu dilarang semua ras yahudi untuk menyimpan rasa kasih sayang kepada warga Arab. Serta wajib bagi setiap yahudi untuk menembak peluru berpandu dan senjatanya ke arah dada atau kepala setiap warga Arab untuk menghapusnya, kerana mereka itu makhluq yang jahat dan terkutuk.."

23. Tahukah anda bahawa pengungsi atau pelarian Palestin adalah terbesar di dunia?

24. Tahukah anda bahwa penduduk Kristen Palestin bersatu dengan penduduk Palestin Muslim untuk melawan penjajah yahudi?

25. Walaupun Mahkamah Agung Israel sudah mengeluarkan keputusan larangan penyiksaan dalam proses pemeriksaan, tetapi Shinbet (Badan Intelejen Israel) tetap terus menyiksa setiap pejuang Palestin dalam proses pemeriksaannya.

26. Tahukah bahawa walaupun Israel terus mengganggu proses belajar mengajar dan merusak seluruh sarana dan prasara pendidikan penduduk Palestin, tetapi penduduk Palestin tetap menjadi Negara terbesar di dunia yang penduduknya bergelar doctor (S3)? Hal ini apabila dilihat dari jumlah prosentase penduduknya.

27. Setiap manusia mempunyai hak yang sama yang dijamin oleh undang-undang Hak Asasi Manusia internasional yang diterbitkan pada10 Desember 1948? Tetapi tahukah anda bahawa undang-undang itu sama sekali tidak berlaku bagi penduduk Palestin? Kerana dihalangi dengan tandatangan kesepatakan OSLO?

28. Tahukah anda bahawa majoriti buku sejarah di dunia mengatakan Negara-negara Arab yang menyerang Israel terlebih dahulu pada perang tahun 1967? Padahal faktanya, Israel yang menyerang Negara-negara Arab terlebih dahulu kemudian mereka merebut kota Al Quds dan Tebing Barat? Tetapi mereka mengatakan serangannya itu adalah serangan untuk menjaga diri dan antisipasi?

29. Tahukah anda bahawa Israel sebagai Negara penjajah sama sekali tidak terikat dengan konsvensyen Genewa untuk menjaga hak-hak dan keselamatan warga awam Palestin.

30. Perintah Perdana Menteri Israel Ariel Sharon sudah tidak dituruti lagi oleh militer Israel? Salah satu contohnya adalah ketika ia melarang militer Israel untuk melakukan genjatan senjata dan dilarang menembak, tetapi militer Israel terus menyerang, menembaki rakyat awam Palestin dan menghancurkan tempat tinggal mereka. Insiden paling memilukan adalah pembantaian tiga wanita Palestin, padahal mereka sedang berada dalam khemah pelarian?

31. Israel terus melakukan berbagai usaha untuk menghancurkan Masjid Al Aqsha dan Qubah Shakhrah sejak 50 tahun yang lalu dengan menggali bawah tanah masjid tersebut agar runtuh dengan sendirinya?

32. Tahukah anda bahawa Presiden Afrika Selatan Nelson Mandela mengatakan bahawa Israel adalah Negara rasisme dan apartheid seperti keadaan Afrika Selatan sebelum beliau pimpin?

Itulah antara perkara-perkara rahsia Israel cuba disembunyikan..
Jahannam yahudi! Jahannam yahudi bangsat!
Dipetik dari : http://www.ibnuhasyim.com

NAK BUAT LAGU MANA KAWAN?

Ada sorang kawan tu,dia nak balik Kelantan, tapi masalahnya tiket bas dan habis.
Sebelum ni jarang naik bas, maklumlah dah ada kereta sendiri.Atas sebab musabbab yg relevan dia tinggalkan keretanya di kampung halaman.

Bila dah terdesak macam ni, kelam kabutlah ia mencari tiket di sekitar lembah Klang.
Kecewa akhirnya.
Kalau tak dapat gak tiket bas, buat macam ni la kawan.... :)
jimat gitu...


Nasib baik dapat gak sebab ada yg tak jadi balik.
Moga gembira di kampung bersama keluarga tercinta...