Pengikut

Rabu, 7 Disember 2011

TELUS, MULUS DAN DOT DOT...

Penggunaannya menjadi bukti ketelusan dan tiada lagi ruang untuk berlaku penipuan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz.

Macam sebelum ni, saat-saat akhir, penggunaannya dibatalkan atas alasan yang semua dah tahu.
Tertipulah lagi set pembangkang..hahaha..
Asyik-asyik kena patuk dengan ular yang sama kat lubang yang sama...
Apa kata Nazri lagi?
Dia kata ini bukti ikhlasnya kerajaan dan bagaimanapun, katanya pihaknya akan meneliti desakan sesetengah pihak dalam isu penggunaan dakwat kekal yang dikatakan tidak sesuai digunakan oleh orang Islam kerana dakwatnya dikatakan kekal daripada dicuci untuk tempoh 48 jam.
hehehe.. Alasan ini barangkali akan digunakan pada waktu tibanya tarikh pengundian... Barangkali sahaja, banyak lagi alasan depa boleh buat..

Bacaan lanjut : kat SINI

*Gambar lama

Selasa, 6 Disember 2011

BILA GADAI DAPAT DUIT..

Usahlah risau apatah lagi nak kecoh-kecoh ujar abg Umna pada sahabat baiknya abe Mica,
Hidup melayu!!! bermakna kita mempertahankan melayu walau apa keadaan sekalipun, waktu senang waimma waktu susah sekalipun kita tetap sokong, terang Abg Umna lagi supaya abe Mica lebih jelas dan tidak tersalah paham.
Kita semua kena belajar terima yang segala jenis kemunduran dan kelemahan yang melanda umat melayu ini adalah salah DAP, sambung Abg Umna memanaskan lagi perbualan diantara mereka berdua, walaupun abe Mica lebih banyak berdiam diri.
Mana mana tanah yang terjual atau tergadai itu semuanya memberi hasil lumayan pada melayu jugak, jangan la dok nak pejatuh melayu je...bila jual tanah, gadai tanah, semuanya akan dapat duit, bukan percuma, kena ingat tu wahai abe mica oiii..

Ni awat nak kata kat melayu ni? kat SINI*saling tersenyum