Pengikut

Rabu, 22 Februari 2012

HARAM, HARAM DAN HARAM!!!

Telah terbukti sejak dari dulu, kini dan selamanya.
Kaki pembelit, penipu, pembunuh, tak pernah setia pada janji. Al-Quran dah bagi ingatan dan amaran tentangnya.
Kezaliman puak yahudi yang merekodkan membunuh para nabi dan rasul.
Menindas dan menghalau penduduk asal Palestin dan mengistiharkan yang tanah yang ditakluki adalah hak mereka.
PBB digunakan untuk menghalalkan penubuhan negara Israel.
Sampai mati aku tak sekali-kali redha dengan sebarang usaha menyokong dan mempertahankan negera haram tersebut. Hampa tengok serba sedikit gambar ngeri kata SINI
Haram, haram, haram, kata Syeikh Atiah Saqar.

Nik Aziz pulak kata apa ? :

DATUK SERI ANWAR, PALESTIN DAN ISRAEL

Pagi semalam, sekitar jam 9.30, Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah datang menemui saya. Tujuannya adalah untuk menjelaskan maksud kenyataannya berhubung ‘keselamatan Israel’ yang disiarkan oleh Wall Street Journal pada Januari lalu.


Mungkin juga beliau datang setelah mengetahui keputusan Majlis Syura Ulamak PAS minggu lepas yang menggesa beliau menarik balik kenyataan dalam Wall Street Journal itu yang difahami sebagai menyokong Israel.


Majlis Syura Ulamak juga menggesa, sekiranya kenyataan itu dilaporkan secara salah atau membawa maksud yang berbeza, maka beliau dinasihatkan agar mengambil tindakan undang-undang dengan menyaman Wall Street Journal bagi membersihkan nama.


Pada pertemuan itu saya ditemani oleh Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man. Ia berlangsung dalam suasana harmoni. Datuk Seri Anwar telah menjelaskan kesemua isu yang telah berbangkit.


Memahami penjelasan Datuk Seri Anwar, di sini saya mengulangi pendirian PAS sebagaimana diputuskan oleh Majlis Syura Ulamak, iaitu PAS sekali-kali tidak mengiktiraf negara haram Israel. Maka PAS tetap istiqamah menyokong perjuangan rakyat Palestin yang dihina di bumi sendiri. Terserahlah kepada Datuk Seri Anwar untuk menerima pendirian PAS ini.


Bagi saya, pendirian PAS adalah wajar kerana kewujudan negara haram Israel merupakan suatu kezaliman, tanpa peri kemanusiaan dan menafikan hak umat Islam, malah merampas hak seluruh rakyat Palestin. Tambahan pula, tindakan penguasa Israel yang tidak habis-habis menzalimi dan membunuh rakyat Palestine, termasuk kanak-kanak, wanita dan orang tua. Justeru, adalah haram menerima kewujudan negara Israel yang haram.


Pada saya, Datuk Seri Anwar memahami pendirian PAS yang tidak mengiktiraf negara Israel dan menyokong sepenuhnya perjuangan rakyat Palestin. Oleh kerana itu tidak berbangkit PAS telah menggadai prinsip perjuangan tatkala bersama Pakatan Rakyat. Apa pun saya yakin, pihak Pakatan Rakyat tetap sepakat dalam menyokong perjuangan rakyat Palestin untuk membebaskan tanah airnya daripada cengkaman Israel yang zalim itu.


Justeru pada saya, adalah haram bersekongkol dengan pihak Israel dalam apa bentuk hubungan sekalipun.


Nik Abdul Aziz Nik Mat.

PNB Darby Park, Kuala Lumpur.

29 Rabi'ul Awal 1433 H | 22 Februari 2012.

SUMBER : SINI
*Ahli Pas dan PKR pastinya tidak redha dengan perbuatan sebegini. Malahan setiap manusia yang ada sifat insani mengutuk sekerasnya kekejaman yang telah terbukti ini...
Sama-samalah kita renung-renungkan.. Selamat beramal

Tiada ulasan:

Catat Ulasan